ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΔΡΑ
ΟΜΑΔΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
PHOTO GALLERY
ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
NEA
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018
ΙΣΤΟΡΙΑ

Το 1983 ιδρύεται η Ένωση Καλαθοσφαίρισης της περιφέρειας μας,  Ε.Σ.Κ.Α.-Η. Παράλληλα την ίδια χρονιά γιά πρώτη φορά ιδρύεται τμήμα Καλαθοσφαίρισης στον Κεφαλληνιακό Α.Ο. (Κ.Α.Ο.) με πρωτοβουλία του γυμναστή κ. Σπύρου Πανταζόπουλου. Πρώτα ιδρυτικά μέλη θα είναι οι κύριοι, Κορσιάνος Νίκος, Ματιάτος Πάνος, Παπαδάτος Χαράλαμπος. Πρώτος πρόεδρος ο κ. Νίκος Μελισσαράτος και προπονητής ο κ. Σπύρος Πανταζόπουλος έχοντας γιά γήπεδο τον ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο του τότε γυμνασίου θηλέων.Τα χρώματά του θα είναι μπλέ και κόκκινο.

Το 1995 ιδρύεται ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογoς Κεφαλονιάς (Γ.Α.Σ.Κ.). Πρώτα ιδρυτικά μέλη θα είναι οι κύριοι, Μουίκης Αθανάσιος, Κορσιάνος Διονύσιος, Ματιάτος Πάνος. Πρώτος πρόεδρος ο κ. Θεόδωρος Πιαγκαλάκης και προπονητής ο κ. Πάνος Ματιάτος. Τα χρώματά του θα είναι κίτρινο καί πράσινο.

Το μπάσκετ στην Κεφαλονιά βρισκόταν για χρόνια στην πεδιάδα των προσπαθειών. Ταλέντα υπήρχαν αλλά όπως ήταν φυσιολογικό,λόγω της ιδιαιτερότητας του νησιού, δεν μπόρεσε να γίνει η ανάλογη δουλειά. Το νησί μας άλλωστε πέρασε δύσκολες στιγμές σε όλους τους τομείς της κοινωνίας του και χρειάστηκε χρόνος για να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης.
Πολλοί αφανείς εργάτες υπηρέτησαν το άθλημα, όμως ένα παιδί ο Αλέξης Παπαδάτος κράτησε ψηλά τη σημαία του Κεφαλλονίτικου μπάσκετ.       Παίκτες όπως ο Κώστας Κορρές, ο Λεωνίδας Παπαδάτος καί ο διαιτητής Α1 κατηγορίας Ανδρέας Βαρδάλος, όλα παιδιά των συλλόγων μας, βοήθησαν να ακουστεί το νησί.

Το πραγματικό όμως ξεκίνημα γίνεται το 2001. Τότε ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιάς προχωρά στη συγχώνευσή του με το τμήμα μπάσκετ του Κεφαλληνιακού Α.Ο.,αναλαμβάνει τον νεογέννητο σύλλογο που φορά μπλέ και κίτρινο και τον βαπτίζει Αθλητικό Σύλλογο Κεφαλονιά (Α.Σ.Κ.). Πρώτος προπονητής του Α.Σ.Κ. θα είναι ο Φίλιππος Ροδόπουλος.

Το 2003 ο σύλλογος οικοδόμησε τις βάσεις τοποθετώντας παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης». Η πρωτοβουλία και ο συντονισμός ανήκε στον Θανάση Μουίκη, επιτυχημένο επιχειρηματία , με χρηματοδότηση του Στέφανου και της Εβίτας Βεργωτή γόνων της μεγάλης οικογένειας των Κεφαλλήνων εφοπλιστών.

Η επόμενη κίνηση αφορούσε την ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου, με την αρωγή του τότε δημάρχου Αργοστολίου Μάκη Φόρτε, και την μεγάλη προσπάθεια του προέδρου του γυμναστηρίου, Νίκου Κορσιάνου. Από εκείνη την ημέρα το ζεστό γηπεδάκι,στην είσοδο του Αργοστολίου με θέα τη λιμνοθάλασσα του Κουτάβου, φοράει συνεχώς τα καλά του για να φιλοξενήσει σημαντικές διοργανώσεις.

Το 2005 αποτελεί σημαδιακή χρονιά καθώς το Σεπτέμβριο, ο Α.Σ.Κ. φιλοξένησε το πρώτο του πανελλήνιας εμβέλειας μπασκετικό τουρνουά. Ο γνωστός Κεφαλλονίτης δημοσιογράφος Άγγελος Αρτελάρης με τον Θανάση Μουίκη υλοποίησαν ένα όνειρο ετών για το μπάσκετ του νησιού καθώς για τρεις ημέρες η ΑΕΚ, το Μαρούσι, ο Απόλλων Πατρών και ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου τιμούσαν με την παρουσία τους το κλειστό της πρωτεύουσας της Κεφαλλονιάς. Το «1ο Φεστιβάλ Νέων Ιονίων Νήσων» πέρασε στην ιστορία του μπάσκετ των Επτανήσων έχοντας παράλληλη την ενίσχυση της Νομαρχίας Κεφαλληνίας, του Δήμου Αργοστολίου, της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Τα άλματα προόδου συνεχίζονται καθώς το 2006 η FIBA εμπιστεύεται το Αργοστόλι για την διεξαγωγή της πρώτης φάσης του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων. Η εικόνα από την ΕΤ-1 πηγαίνει σε όλη την Ελλάδα ενώ δημιουργείται μία νέα βάση μπασκετικών φιλάθλων σε όλο το νησί. Ο Α.Σ.Κ., ο δήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός, ο πρόεδρος του κλειστού γυμναστηρίου Νίκος Κορσιάνος δέχονται συγχαρητήριες επιστολές από όλες τις αποστολές και την διοργανώτρια αρχή για την άκρως επιτυχημένη οργάνωση των αγώνων.

Με τέτοια ώθηση έρχεται το 2007 για να βάλει τον Α.Σ. Κεφαλονιά στον ελληνικό μπασκετικό χάρτη. Με τις βάσεις που έθεσε ο Κώστας Ζέρβας σε ενάμισυ χρόνο παρουσίας, την προσωπικότητα του διαδόχου του Γιώργου Σκροπολίθα καί το ταλέντο των παικτών, ο σύλλογός μας νικά στον τελικό των πλέι οφ διασφαλίζοντας την άνοδο στη Γ' Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά ή Κεφαλονιά όπως μας αποκαλούν πλέον οι άνθρωποι του ελληνικού μπάσκετ, δεν είναι απλά ένας σύλλογος καλαθοσφαίρισης. Θέλουμε να γίνει η διαφήμιση του νησιού σε όλη την Ελλάδα, το σημείο αναφοράς για κάθε Κεφαλλονίτη όπου και αν βρίσκεται. Δεν είμαστε αιθεροβάμονες. Πρώτα θα περπατήσουμε και μετά με την βοήθεια όλων, μακάρι να πετάξουμε πολύ ψηλά.

Είμαστε υπερήφανοι για το σύλλογο γιατί πιστεύουμε ότι αγωνιζόμενος στη Γ’ Εθνική τιμά και προβάλει τη Κεφαλονιά και στο σύνολό τους τα Επτάνησα.
Ο σκοπός μας ήταν είναι και θα είναι, να βρισκόμαστε κοντά στους νέους, τους προσφέρουμε μία αθλητική διέξοδο κρατώντας τα τμήματά μας ανοικτά σε όποιον  θελήσει να ιδρώσει τη φανέλα.

Ζητάμε από όλους του Κεφαλλονίτες όπου κι αν βρίσκονται να δείξουν την στήριξή τους στο σύλλογο ηθικά και οικονομικά. Θα θέλαμε να γίνει η ομάδα μπάσκετ ο συνδετικός κρίκος ανθρώπων από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, όπου υπάρχει κεφαλλονίτικη καρδιά.  Δύναμή μας η αγάπη για την όμορφη Κεφαλονιά μας. 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ

Βασικός υποστηρικτής ηθικά και οικονομικά του Α.Σ. Κεφαλονιά, είναι ο Στέφανος Βεργωτής. Χωρίς τον συγκεκριμένο άνθρωπο το μπάσκετ στο νησί θα βρισκόταν ακόμα στην πεδιάδα των προσπαθειών μακριά από την πρώτη κορυφή που ήδη κατέκτησε με την ποικιλότροπη παρουσία. Η οικογένεια Βεργωτή, υπήρξε πάντα παρούσα όποτε είχε ανάγκη ο τόπος μας.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Tο νέο Διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ.Κεφαλονιά μετά τις εκλογές στις 09/06/09 είναι το εξής:

Πρόεδρος      Αυγερινός Αθανάσιος
Αντιπρόεδρος Κονιδάρης Αγησίλαος
Γραμματέας   Καππάτος Παντελής
Ταμίας          Μουίκης Αθανάσιος
Γενικός Αρχηγός Αυγουστάτος Γεώργιος
Γενικός έφορος Γιαννάτος Γεώργιος
Έφορος        Χαλαβαζής Γεώργιος
Μέλος          Ζαχαρού Νικόλαος
Μέλος          Σιμάτος Γεώργιος
 

Η ομάδα δουλεύει με 150 παιδιά στα τμήματα υποδομής και την ευθύνη της προπόνησής τους έχουν τρείς ικανοί τεχνικοί:

 

Παπαδάτος Λεων.                                                                                                   

(Τεχνικός Σύμβουλος)

Αντρική.

Κοσμάτος Γιώργος

Βοηθός Αντρικής.

Ματιάτος Πάνος

Παιδικό, Παμπαίδες, διαχωρισμός ταλέντων.

Βουργίδης Γιάννης

Εφηβικό, Προχ. Μίνι, Μίνι.

Μαρκάτος Μάκης

Νεανίδες, Παιδικό, Αρχάριοι.

 

                                     

 

Οι ψηλοί του ΑΣΚ έκαναν τη διαφορά! (Νέα νίκη με 70-62 επί της ΑΕΚ Κυλλήνης)  

 

Οι ψηλοί του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά έκαναν τη διαφορά και αποτέλεσαν το βασικό συστατικό  στην νέα νίκη της ομάδας μας αυτή τη φορά επί της ΑΕΚ Κ. Παναγιάς Κυλλήνης με 70-62.

 


Περισσότερα

ΑΣΚ: Σημαντική μάχη με Κάτω Παναγιά στο Αργοστόλι   

 

Άλλη μία άκρως σημαντική μάχη περιμένει το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι τον Αθλητικό Σύλλογο Κεφαλονιά στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης».
Ο ΑΣΚ θα αντιμετωπίσει την Κάτω Παναγιά και θα προσπαθήσει να διευρύνει το

επιτυχημένο σερί νικών που τον έχουν φέρει στην 2η θέση της βαθμολογίας της Β΄ΕΣΚΑ-Η.


Περισσότερα

Δεν σταματάει πουθενά ο ΑΣΚ – Νίκη και στην Αρχαία Ολυμπία επί του Κρόνου   

 

Ασταμάτητος ήταν για μία ακόμα ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά και παρά το άκρως κουραστικό ταξίδι του  κατάφερε να νικήσει  στην Αρχαία Ολυμπία τον Κρόνο με 61-55 και διατηρηθεί στην 2η θέση του πρωταθλήματος της Β' ΕΣΚΑ-Η.

 


Περισσότερα

Με Κρόνο στην Αρχαία Ολυμπία ο ΑΣΚ – Βαλλιανάτος: «Υπάρχει χημεία στην ομάδα»   

 

Το παιχνίδι που λόγω απεργίας των πλοίων είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα θα προσπαθήσουν να  δώσουν αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι οι παίκτες του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά στην Αρχαία Ολυμπία κόντρα στο Κρόνο.

 


Περισσότερα

Πιστοποίησε τις μεγάλες δυνατότητές του (ΑΣΚ – Αιγέας 63-50)  

 

Ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά πιστοποίησε για μία ακόμη φορά τις μεγάλες δυνατότητές του μέσα στην χρονιά. Στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον πρωτοπόρο και μέχρι πρότινος αήττητο Αιγέα, όχι μόνο κατάφερε να τον νικήσει, αλλά και να πάρει και τη διαφορά με την οποία είχε χάσε στο πρώτο παιχνίδι (+13  και 63-50 το σκορ) γεγονός που του δίνει το δίνει το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ-Η.

 

 


Περισσότερα

Μάχη κορυφής για τον ΑΣΚ – Όλοι στο κλειστό  

 

Μια σπουδαία μάχη περιμένει αύριο Σάββατο 26 Ιανουαρίου στη 1 μ.μ. στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» τον Αθλητικό Σύλλογο Κεφαλονιά.

Η ομάδα μας από την 2η θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ-Η, θα αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο και αήττητο Αιγέα, ευελπιστώντας με ενδεχόμενη νίκη να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην κορυφή.

 


Περισσότερα

Σπουδαία εμπειρία στην Πάτρα για τους παμπαίδες του ΑΣΚ  

 

Μια σπουδαία εμπειρία βίωσαν οι παμπαίδες του ΑΣΚ στο Σαββατιάτικο παιχνίδι τους στην Πάτρα. Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι οι μικροί αθλητές του ΑΣΚ ηττήθηκαν στην Πάτρα από την Προοδευτική με 33-30.

 


Περισσότερα

Πέρασε σαν… κύριος από τη Γαστούνη ο ΑΣΚ  

 

Ο σοβαρός ΑΣΚ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και έχοντας ως όπλο του την δυνατή άμυνα και την συγκέντρωση η ομάδα μας πέρασε και από την  Γαστούνη νικώντας την τοπική ομάδα με 55-45.

 


Περισσότερα

Αποστολή στη Γαστούνη για τους άνδρες του ΑΣΚ  

Με ψυχολογικά… καύσιμα από την σπουδαία όσο και δύσκολη νίκη επί της Δύμης την προηγούμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά στην Γαστούνη, για να αντιμετωπίσει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι την τοπική ομάδα.

 


Περισσότερα

Επιτυχία σε αγώνα και εκδηλώσεις του ΑΣΚ  

 

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου ήταν πολύ γεμάτο για τον Αθλητικό Σύλλογο Κεφαλονιάς, ο οποίος πραγματοποίησε με επιτυχία τόσο αγωνιστικές, όσο και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 


Περισσότερα

Σπουδαίο «διπλό» ανόδου για τον ΑΣΚ  

 

Ένα σπουδαίο «διπλό» που πιστοποιεί την αγωνιστική ανωτερότητα, αλλά και τις βλέψεις για άνοδο στην επόμενη κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η, πέτυχε ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά στην Κυλλήνη επί της Κάτω Παναγιάς με 71-61.

 


Περισσότερα

Φιλικές αναμετρήσεις των τμημάτων υποδομής του ΑΣΚ   

 

Φιλικούς αγώνες με τα αντίστοιχα τμήματα του ΝΕΟΛ, έδωσαν στο Ληξούρι οι παμπαίδες και οι παίδες του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά, δείγμα των πολύ καλών σχέσεων που έχουν τα δύο σωματεία τα τελευταία χρόνια και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.


Περισσότερα

Τρίτωσε το καλό για τον ΑΣΚ (63-56 τον Κρόνο Στρεφίου)   

 

Την τρίτη νίκη του σε τέσσερις αγώνες στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΗ πέτυχε ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά επί του Κρόνου Στρεφίου με 63-56, έστω και αν το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα των δύο ομάδων στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.


Περισσότερα

Έπεσε μαχόμενος ο ΑΣΚ - «Λύγισε» στο τέλος από τον Αιγέα   

 

Πάλεψε με όλες τους τις  δυνάμεις ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά, ωστόσο στο τέλος «λύγισε» από τον Αιγέα, γνωρίζοντας την εκτός έδρας ήττα με 68-57, που ήταν και η πρώτη του στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ-Η μετά από 3 αγωνιστικές.


Περισσότερα

Σημαντική μάχη για τους άνδρες του ΑΣΚ κόντρα στον Αιγέα  

 

Σημαντική μάχη θα δώσει ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι, καθώς στο γήπεδο «Αέθλειον» θα αντιμετωπίσει τον Αιγέα.


Περισσότερα

Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
e-mail: info@askefalonia.gr
Designed and promoted by www.kefalonia.net.gr
© Copyright askefalonia.gr 2007